До кінця 2020 року прогнозоване подорожчання хліба і хлібобулочних виробів має становити 15-20%, однак фактично компанії-виробники не підуть на підвищення цін більше, ніж на 10-15%, інформує Економічна правда.
Раніше ЗМІ з посиланням на учасників ринку повідомляли про можливе підвищення цін на хліб на 40%. Натомість віцепрезидент Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дученко зазначив, що це не відповідає дійсності.
За його словами, фактори, що впливають на підвищення цін, дійсно існують. В першу чергу до подорожчання хліба призвело зростання вартості пшениці(вона виросла на 40%) і продуктів її переробки, підвищення цін на цукор, соняшникову олію та інші інгредієнти для виробництва хліба та хлібобулочних виробів.
По-друге, до подорожчання хліба призведе девальвація гривні майже на 20% з початку 2020 року і зростання мінімальної заробітної плати, рівень якої регулюється урядом.