17:08, 19 травня 2021 р.
На Львівщині зафіксували новий випадок ботулізму
В реанімацію інфекційного відділення Мостиської центральної районної лікарні госпіталізували 42-річного львів’янина, який вживав консервовані гриби. Про це повідомила епідеміологиня Львівщини, в.о. гендиректора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Тімко.
Заразитися хворобою ботулізму можна через продукти харчування.
Симптомами можуть бути порушення зору, двоїння в очах, порушення ковтання і мови, також порушення дихання й роботи серця", – повідомила Наталія Тімко.
Із моменту вживання інфікованої їжі до перших симптомів може пройти від 1 до 7 днів, а початок хвороби – часто нагадує звичайне харчове отруєння. Для того, аби уникнути ботулізму, рекомендують обмежити себе у вживанні домашніх консерв з риби, м’яса та грибів, а також в’яленої риби. Якщо таки вживаєте ці продукти, то краще просмажити або помістити їх у духову шафу на 10 хвилин.
Додамо, на початку січня цього року з підозрою на ботулізм госпіталізували 27-річного чоловіка, який вживав консерви із супермаркету, а наприкінці місяця ботулізм виявили у 36-річного львів’янина, який споживав паштет домашнього приготування. Стан чоловіка не був критичний, хоча він перебував у реанімації.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
08:51
30 листопада
ТОП новини
Оголошення
11:45, 3 грудня
23:32, 27 листопада
live comments feed...