Через карантин в Україні масово банкрутують ресторани і кав'ярні

Від початку карантину в Україні, введеного через пандемію коронавірусної хвороби Covid-19, з 30 тисяч підприємств у сфері громадського харчування 12 тисяч були ліквідовані як суб'єкти господарської діяльності, заявив народний депутат  Микита Потураєв.

Згідно з даними по HoReCa (готелі, ресторани, кафе/кейтеринг) до карантину у нас було 30 тис. закладів громадського харчування в Україні: від маленького кафе/бару до великого ресторану. 12 тисяч з цих 30 - ліквідовані. Не в сенсі “закрилися на карантин”, а в сенсі “ліквідовувалися як підприємства”», – заявив Потураєв в інтерв’ю агенції «Інтерфакс-Україна».

За словами депутата, частина з ліквідованих підприємств можуть повернутися до своєї діяльності після закінчення карантину:

Можливо, хтось із цих 12 тисяч ліквідованих підприємств повернеться, але ми не знаємо скільки, і це проблема».

Нагадаємо, що через карантин заклади сфери розваг та обслуговування, в тому числі й ресторани, припинили роботу або ж працюють лише на доставку. За словами рестораторів після карантину буде простіше відкрити нові заклади, аніж перезапускати роботу старих.

Читайте також:

Карантин скасовуватимуть поступово. МОЗ готує перелік умов для відновлення роботи перукарень, салонів краси, магазинів, кав’ярень

Під Офісом президента ресторатори влаштували протест-перформанс проти "велюрового карантину", - ФОТО

Підприємцям і роботодавцям президент пообіцяв допомогу після карантину

Безробіття у другому кварталі може зрости до 12%! У Дрогобичі непрацюючих уже побільшало на три сотні