Яворівський пиріг, дрогобицька сіль, Карпатський чай: у Львові обговорили перспективи географічних зазначень та унікальність продуктів нашого регіону

У туристичному центрі Yellbee відбувся семінар «Реєстрація географічних зазначень та їх роль у розвитку сільських території та гастрономічного туризму». Захід пройшов в межах Проєкту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень України». Співорганізатор - управління туризму та курортів Львівської ОДА.

Наталя Табака, керівниця управління туризму облдержадміністрації, наголосила на потребі акценту на унікальності місцевих продуктів на Львівщині.

Бачимо, що за останні роки серед туристів щораз більше набирає популярності гастрономічний напрямок, споживання локальних продуктів та традиційних страв бойківської чи галицької кухні, поїздки на ферми, де можна дегустувати цікаві страви та фермерські продукти, - розповіла Наталя Табака. – Можна стимулювати туристичні потоки через бажання спробувати унікальний продукт в місці його виробництва. Також продукт із географічними зазначеннями може бути одною з візитних карток регіону. Яворівський пиріг, дрогобицька сіль, дрогобицька ковбаса, стрийський ясь, мед із золотарника, Перемишлянська черешня, полуниця, Карпатський чай та варення з тертої ружі – це тільки одиниці з тих, які можуть претендувати на географічні зазначення та традиційні гарантовані особливості Львівської області».

Яворівський пиріг, дрогобицька сіль, Карпатський чай: у Львові обговорили перспективи географічних зазначень та унікальність продуктів нашо..., фото-1

Своєю чергою Ганна Антонюк, кандидат економічних наук, національний експерт з географічних зазначень харчових продуктів на Заході України, ознайомила присутніх з досвідом реєстрації першого українського географічного зазначення – гуцульської овечої бриндзі.

#Дрогобицька_сіль #Дрогобич #новини #новиниДрогобича #новиниДрогобич
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі