• Головна
  • Як працюватимуть ресторани, кав’ярні та салони краси після 11 травня – МОЗ опублікувало нові правила
00:30, 6 травня 2020 р.

Як працюватимуть ресторани, кав’ярні та салони краси після 11 травня – МОЗ опублікувало нові правила

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко опублікував розпорядження для роботи закладів громадського харчування, торгівлі непродовольчими товарами, салонів краси та перукарень, парків та скверів, яким дозволять працювати після пом’якшення карантину, - повідомляє 24канал.

З 11 травня МОЗ запроваджує наступні правила роботи для цих закладів. 

Зокрема, для закладів громадського харчування:

  • Перед початком робочого дня усім співробітникам необхідно провести температурний скринінг. До виконання робочих обов’язків не допускаються працівники, у яких температура тіла вище за 37,2 С або виявлено ознаки респіраторних захворювань;
  • Обслуговування в закладах громадського харчування дозволяється винятково на винесення за попереднім замовленням та/або на літніх майданчиках просто неба. У такому разі між столами повинна бути дистанція 1,5 м, а за одним столиком не може перебувати більше двох відвідувачів;
  • На вході до закладу необхідно організувати місця для оброблення рук спиртовмісними антисептиками;
  • Замовлення здійснюється дистанційно або через спеціально облаштоване вікно (вхідні двері); 
  • Вхід відвідувачів до приміщень закладів громадського харчування забороняється;
  • Miсце видачі замовлень та розрахунку потрібно обладнати: пристроями для безготівкового (безконтактного) розрахунку та столиком/поличкою для передавання замовлення без особистого контакту з клієнтом;
  • Біля місць потенційного скупчення людей повинно бути нанесено відповідне тимчасове маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менше 1,5 м;
  • Забороняється давати меню клієнтам. Воно повинно бути розміщене для ознайомлення поруч з місцем видавання замовлень;
  • Замовлення повинні видавати виключно в одноразовому посуді і закритій тарі;
  • Працівники, що видають замовлення та здійснюють розрахунок, повинні бути одягнені в медичні маски або респіратор та одноразові рукавички;
  • Перед і після відкриття, а також кожні дві години виробничі приміщення та поверхні на літніх майданчиках потрібно продезінфікувати;
  • Тимчасово відсторонити від роботи осіб з групи ризику (особи, які досягли 60-річного віку, особи, які мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет).

Для салонів краси та перукарень 

  • Перед початком робочого дня усім співробітникам необхідно провести температурний скринінг. До виконання робочих обов’язків не допускаються працівники, у яких температура тіла вище за 37,2 С або виявлено ознаки респіраторних захворювань;
  • Приймання клієнтів здійснюється винятково за попереднім записом з дотриманням часового інтервалу не менше 15 хвилин між відвідувачами для виключення контакту між ними. Очікування черги повинно здійснюватися ззовні приміщення з дотриманням дистанції (1,5 м);
  • Перебування сторонніх осіб в закладі забороняється, за винятком не більше одного з батьків, які супроводжують малолітніх дітей та або осiб, що супроводжують осіб з інвалідністю;
  • Організувати на вході до закладу місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками;
  • Дозволяється одночасне перебування клієнтів у закладі з розрахунку не більше однієї особи на 10 квадратних метрів. Допуск клієнтів у заклад та перебування у заклад до початку надання послуги дозволяється лише у засобах індивідуального захисту;
  • Між місцями надання послуг потрібно забезпечити дистанцію не менше двох метрів;
  • Працівники, що надають послуги, та інший персонал повинен обов'язково використовувати медичні маски або респіратор та одноразові рукавички;
  • Після кожного клієнта проводиться дезінфекція і поточне прибирання поверхонь, яких торкаються клієнти та дезінфекції інструментів багаторазового використання;
  • Здійснювати вологе прибирання виробничих приміщень та поверхонь перед відкриттям та після закінчення робочого дня, а також кожні 2 години;
  • Тимчасово відсторонити від роботи осіб з групи ризику (особи, які досягли 60-річного віку, особи, які мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет).  

Для суб’єктів господарювання, котрі здійснюють торгівлю непродовольчими товарами

  • Перед початком робочого дня усім співробітникам необхідно провести температурний скринінг. До виконання робочих обов’язків не допускаються працівники, у яких температура тіла вище за 37,2 С або виявлено ознаки респіраторних захворювань;
  • Організувати на вході місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками;
  • У закладі може перебувати не більше однієї особи на 10 квадратних метрів;
  • Працівники закладу та відвідувачі повинні обов'язково використовувати засобах індивідуального захисту
  • Нанести відповідного тимчасового маркування, зокрема і поза межами закладу, для дотриманням дистанції між клієнтами не менше 1,5 м.;
  • Здійснювати дезінфекцію приміщення і провітрювання не рідше, ніж кожні 2 години та після закінчення робочого дня/зміни;
  • Тимчасово відсторонити від роботи осіб з групи ризику (особи, які досягли 60-річного віку, особи, які мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет).

Також, з 11 травня МОЗ дозволить мешканцям відвідувати в парках зони відпочинку та займатись спортом, але з обов’язковим дотриманням індивідуальних заходів профілактики і в групах не більше 3 осіб. Згідно вимог міністерства, у парках і скверах мають бути облаштовані туалети, потрібно регулярно проводити прибирання та дезінфекцію, а на вході організувати місця для оброблення рук спиртовмісними антисептиками та рідким милом. Забороняється проведення організованих заходів та подій на територій зон відпочинку, функціонування атракціонів та розважальних заходів тощо.

Нагадаємо, через поширення коронавірусу в Україні вже втретє продовжили карантин. Так, спершу його запровадили ще з 12 березня. Тоді він мав завершитись 3 квітня, однак уряд продовжив цей термін ще на три тижні – до 24 квітня. Згодом Кабмін знову продовжив карантин до 11 травня. А нещодавно прийняв рішення продовжити його до 22 травня, але при цьому скасував низку обмежень.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FACEBOOK та будьте у курсі найважливіших подій

Читайте також:

Через карантин в Україні масово банкрутують ресторани і кав'ярні

Вслід за продуктовим ринком у Дрогобичі хочуть відкрити і овочеву частину! Та є умова - відсутності стихійної торгівлі

У ЛОДА зібрали на нараду готельєрів, туроператорів і представників міст-курортів, щоб вирішити, як розвивати туризм після карантину

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
##Ресторани ##кав’ярні ##Дрогобич ##новини ##новиниДрогобича ##новиниДрогобич
Оголошення
live comments feed...